Een delegatie van fractie en bestuur van CDA Sluis is 29 september op bezoek geweest bij vestiging Hulst, Terneuzen en Westdorpe van Dethon. Na het bezoek in januari aan de vestiging in Oostburg had de fractie aangegeven ook interesse te hebben in het bezoeken van de andere locaties. We zijn gestart in Oostburg waar we ontvangen werden door Bram Basting, voorzitter van de ondernemingsraad, die verder met ons de hele dag op stap is geweest.

De eerste locatie die wij bezochten was de vestiging in Hulst, waar de metaal en houtafdeling is gevestigd en ook de inpak afdeling. We zijn ontvangen door Arnold du Puy die bedrijfsmanager is van de vestiging Oostburg en Hulst. Tijdens dit gesprek hebben we het onder andere gehad over de onzekerheid die leeft onder de mensen in het bedrijf door de transitie in de participatiewet. Dethon zelf is een gezond bedrijf, met ca 150 medewerkers in Oostburg en Hulst. Er is voldoende werk voor alle medewerkers maar per afdeling gaat dit op en af. Als het iets rustiger is op de ene WP_20150929_10_49_13_Proafdeling, dan worden mensen ingezet bij een andere afdeling of zelfs locatie. Dethon is een productiebedrijf als een ander en moet voldoen aan de eisen en de tijdsdruk van de klanten. Ze werken volgens marktconforme prijzen en proberen door hun goede service hun klanten tevreden te houden. Enkele van deze klanten zijn Scheldebouw in Middelburg en Piet van Burg in Waterlandkerkje voor de metaalafdeling. In de inpakafdeling pakken ze snoepjes of chocolade in of verpakken ze shampoos e.d. in kleinere verpakkingen en voorzien ze de flessen van etiketten. In de hout afdeling maken ze onder andere kasten op maat volgens de wensen van de klant. Daar was het op het moment van ons bezoek iets rustiger en die mensen werden ingezet op andere afdelingen. De leidinggevende mensen komen allemaal uit het bedrijfsleven en hebben een gevoel om met mensen om te gaan. Vroeger hadden ze instroom van vakmensen die door bv. rugklachten niet meer konden werken. Tegenwoordig is het moeilijker aan vakmensen te komen. Het bedrijf speelt hierop in d.m.v. geautomatiseerde machines die heel wat seriewerk uit handen kunnen nemen. Door opleiding en training kunnen verrassend veel mensen met deze machines werken.

WP_20150929_11_57_48_ProNa een rondleiding in de vestiging in Hulst zijn we naar Westdorpe gereden, naar het opleidingscentrum. Daar stond Gijs van den Berg op ons te wachten voor een rondleiding in de tuinbouw kassen. In de kassen worden er verschillende soorten tomaten gekweekt voor de consumptie. De mensen krijgen een opleiding van 3 maanden waarin ze hun VCA en heftruck diploma kunnen behalen, zodat ze verder kunnen doorstromen naar de reguliere arbeidsmarkt. Ook buitenlandse mensen met een status doen hier werkervaring op en leren Nederlands. Het is mooi om te zien dat de helft van de mensen die hier instromen na 3 maanden in het normale bedrijfsleven terecht komen, vaak in de logistiek of in de tuinbouw.

IWP_20150929_12_48_54_Pron de vestiging Terneuzen hebben we een goed verzorgde lunch gekregen met daarna een rondleiding in de afdeling elektronica. Hier worden verschillende elektrische componenten gemaakt en verschillende soorten ledlampen. Een hypermoderne machine plaatst de verschillende componenten op een mainbord en de mensen solderen deze componenten vast en testen of alles goed werkt. Daarnaast maken ze verschillende soorten ledlampen voor straat- of benzinestation verlichting. De afdeling groenvoorziening is eveneens gevestigd in Terneuzen. Mensen kunnen verschillende opleidingen volgen op het bedrijf waardoor ze steeds hoger op kunnen klimmen tot bv voorman. Doordat12074912_916132548465827_1882542729488205030_n het bedrijf in zoveel verschillende markten werkzaam is, hebben ze een grote risicospreiding en kunnen ze een rendabel bedrijf blijven.

Na de rondleiding gingen we in gesprek met de algemeen directeur van Dethon, Edwin van den Berghen, om afsluitend de dag te evalueren en te kijken waar wij als politieke partij kunnen helpen om de toekomst van Dethon veilig te stellen.

CDA Sluis ondersteunt de visie van de Dethon om het bedrijf in stand te houden zodat de mensen daar kunnen blijven werken. De druk binnen het reguliere bedrijfsleven is voor veel van deze mensen niet haalbaar waardoor ze op lange termijn alsnog thuis zitten zonder werk. Bij Dethon hebben de mensen een goede invulling van hun dag en voelen ze zich gewaardeerd voor hun werk. In onze regio zijn er te weinig grote bedrijven waar mensen, onder een goede begeleiding, zouden kunnen werken. Voor het gewone bedrijfsleven is het bijna onmogelijk om de goede begeleiding te bieden en deze mensen aan het werk te zetten.

Als ik de dag overzie was dit een hele interessante dag waarin we veel hebben gezien en geleerd over het bedrijf. Dethon van nu is niet meer het Dethon van vroeger. Het is een goed draaiend bedrijf met heel gemotiveerde mensen waar menig gewoon bedrijf een voorbeeld aan kan nemen. (welke bedrijf verwacht van zijn medewerkers dat ze binnen het uur een reactie geven op iedere mail, al is het maar een mailtje dat je ermee bezig bent).

Patricia van de Vijver

Fractieassistente CDA Sluis